Welcome to CMSimple

Page
Menu
News
You are here:   Home > Om GS og GSA > Det skrev de om GS/A

Det skrev de om GS/A"Midt i en strøm af automobiltekniske tilbageskridt kommer Citroën med et lyspunkt i form af en virkelig avanceret mellemklassebil. (Mogens H. Damkier, Scandinavisk Motorjournal, 1970)

"Citroën GS - for den, der sætter pris på teknisk avancerede løsninger"
(Motor, nr. 18, sept. 1970)

"Mesterværk fra Citroën... Hvis ikke Citroën GS bliver Årets mest bemærkelsesværdige bilkonstruktion, så skal der ske noget af et under!" (Bilen og båden, oktober 1970)

"Een af gruppens biler, Citroën GS, skiller sig klart ud fra de andre ved at være anderledes. Man forstår så vel, at en gruppe europæiske motorjournalister har valgt den til "årets bil".
(Motor, gruppetest 1970)

"For et års tid siden udnævnte jeg her NSU RO 80 til verdens bedste køremaskine. Nu må jeg give titlen videre til Citroën GS efter 2500 kilometer på hjemlige prøvestrækninger" (Jyllands-Posten 19. maj 1971)


"Fra et teknisk synspunkt må GS-modellen rangere blandt Årets mest interessante nyheder. Specielt er hjulophængning og affjedring helt i særklasse, og køreegenskaber og kørselskomfort fås ikke meget bedre - uanset prisklassen."
(Bilrevyen, 1971)

"Citroën GS er i det hele taget en vogn, man kan have glæde af mange År frem i tiden! Som beskyttelse mod rust og tæring bliver alle karrosseridele elektrolytisk behandlet med antirustbehandling af alle hulrum og vanger. Citroën GS er bygget til at holde længe! (GS brochure, 1971)

"Citroën GS er et stykke originalt og forfinet bilteknik, der i funktion rangerer på millionærbilniveauet. Den er en ener simpelthen. Vi forstår de kolleger, der i fuldt alvor drøfter, om der overhovede findes nogen bedre bil." (Gruppetest i Bilen & Båden, september 1972)

"Verdens bedste bil er blevet endnu bedre - test af GS 1220" (Bilen og Båden 1973)

 

En af de bedste

"De brochurer, forhandlerne udleverer, plejer at være farvestrålende i både billeder og ord. Normalt indeholder de en del i øjnefaldende overdrivelser. For en gangs skyld er brochuren over den nye model af Citroën GS GSpecial med 1015 ccm motor, helt i pagt med, hvad vognen rent faktisk indeholder, og hvad den står for. Jeg kan simpelthen ikke holde det tilbage: det er en af, hvis ikke det er den bedst kørende bil, jeg har prøvet til dato." 

"køreegenskaberne er så fremragende gode, så sikre og så komfortable, og vognen er så nem, s behagelig, lys og venlig at opholde sig i, at det er vanskeligt at forestille sig, man kan blive træt af at køre fra København til Madrid i eet stræk."

"I denne bil er vi præsenteret for en sjælden god blanding af kørekomfort og fremragende køresikkerhed"

(Politiken 10. marts 1974).

 

"Da denne luftkølede sedan, 4 cylindre og 55 hk-DIN, kaldet "GS" så dagens lys blev den straks genstand for stor entusiasme. Formgivning og teknik er som sædvanligt enestående og køreegenskaberne helt i særklasse" (Eventyret om bilen 2, 1974)

"Det er svært at finde noget at udsætte på denne bil. Den begejstrer de fleste, og det er en nydelse at køre den" (Horsens Folkeblad 1. april 1975)

 

Enestående kørekomfort. 

Det er både forståeligt og fuldt berettiget, at franskmændene har succes med Citroën GS-serien. Testmodellen GS X var økonomisk, havde et fornemt vejgreb og en kørekomfort, som ganske overraskede" (Amts Avisen 8. august 1975)

"en livret for kendere i en tid, da entusiasmen ellers har tvivlsomme kår" (Berlingske Tidende 30. november 1975).

"GS er fra begyndelsen undervognsbehandlet og rustbehandlet i hulrummene, og rust træder på den godt lakerede franske vogn yderst sjældent frem."
Auto Motor und Sport - Sonderheft 1/1976

".. Nogle belægningslapper på vejbanen går igennem omtrent, som kørte man på jernbanesveller... I en Citroën GS havde man nok observeret nogle sorte pletter på vejen, men man havde ikke mærket noget særligt til dem."
(Motor 1/77 i test af Fiat 128)

"Citroën GS er forfriskende anderledes... et økonomisk og robust køretøj, der har indbygget så megen komfort, så gode køreegenskaber og så stor sikkerhed, at det ikke alene konkurrerer med - men også overgår langt dyrere biler." (GS-brochure 1979)


- Bilrevyen 1980

Her er er fransk bilteknik for fuldt udtræk. Med hensyn til køreegenskaber og komfort er GS-modellen helt i særklasse, og den komplicerede undervogn taget i betragtning forekommer prisen ikke urimeligt høj. (Bilrevyen 1980)

"Køreegenskaberne og navnlig affjedringen er ganske enkelt i særklasse, og vognen byder på en komfort, som man ellers kun finder i langt dyrere biler." (Bilrevyen 1982)

"Men hvornår når man den tærskel, hvor man bliver en fare i trafikken, og er der biler, der er mindre trættende at køre end andre....... Citroën CX, Citroën BX og Rolls Royce.....4. pladsen indtog Citroën GSA, der var testens mindste og billigste bil." (Om Vincotte-testen, ca 84)

"Hvis man med Citroën forbinder biler, der er epokegærende, anderledes og personlige, er GS den sidste.......De endnu overlevende GS'er burde bevares som klenodier." (Alle Biler - 1968-97)

 

Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login